STEVEN SPIELBERG DIRECTOR’S COLLECTION

(version française)

EEN GRENSVERLEGGENDE COLLECTIE
ONVERGETELIJKE FILMS
VAN DE INVLOEDRIJKSTE REGISSEUR
UIT DE MODERNE FILMGESCHIEDENIS
VOOR HET ALLEREERST GEBUNDELD IN 1 BOXSET

StevenSpielberg_INT_ENG_BD_RET_2DPackshot_RGB

STEVEN SPIELBERG
DIRECTOR’S COLLECTION

UITSLUITEND OP BLU-RAY™ VANAF 15 OKTOBER 2014
BIJ UNIVERSAL PICTURES BENELUX

AMSTERDAM/BRUSSEL (21 juli 2014) – Op 15 oktober 2014 bundelt Universal Pictures Benelux voor het allereerst acht onvergetelijke films van één van de meest gelauwerde regisseurs uit de geschiedenis van de cinema in de Steven Spielberg Director’s Collection, een exclusieve Blu-ray™release. Spielberg, wiens filmcarrière 40 jaar geleden op de studioterreinen van Universal uit de startblokken schoot, reeg tijdens zijn lange en succesvolle loopbaan een onevenaarbaar aantal kaskrakers en kritisch bejubelde films aan elkaar. De Steven Spielberg Director’s Collection pakt uit met enkele van de meest onvergetelijke films die de drievoudige Oscar®winnaar draaide voor Universal.

Spielberg verdiende zijn voetsporen met zijn allereerste tv-film, Duel, en zijn eerste bioscoopfilm, The Sugarland Express, en effende zo het pad voor blockbusters als Jaws, E.T. the Extra-Terrestrial en Jurassic Park, films die met hun verbeeldingskracht niet alleen een wereldwijd publiek aan het scherm kluisterden, maar en passant ook de grenzen van de cinema verlegden. In die films passeert een keur aan Hollywoodsterren de revue, zoals Drew Barrymore, Richard Dreyfuss, Julianne Moore, Holly Hunter, John Goodman, Dan Aykroyd, Jeff Goldblum, Sam Neill, Samuel L. Jackson, Laura Dern, Goldie Hawn, John Belushi, Vince Vaughn en filmicoon Audrey Hepburn. De release van deze historische Blu-raycollectie verdient dan ook een waardige en exclusieve bonus: een 34 pagina’s tellend boek over de carrière van de visionaire regisseur, met zeldzame foto’s, archiefmaterialen en nog veel meer.

De Steven Spielberg Director’s Collection bevat maar liefst vier films die nooit eerder op Blu-ray™ verschenen, waaronder Duel en The Sugarland Express, beiden digitaal geremasterd vanaf hun originele filmelementen. Met talloze uren bonusmateriaal, waaronder Making-of Documentaires, Interviews met Steven Spielberg, Behind-the-Scenes Featurettes, Zeldzame Archiefbeelden, Deleted Scenes en nog veel meer, vormt deze boxset het perfecte geschenk voor elke filmfan. De collectie, die de naam draagt van misschien wel dé invloedrijkste cineast van de voorbije 40 jaar, biedt een uitgelezen kans om enkele van de memorabelste films van onze tijd te (her)beleven, vaak voor de eerste keer.

StevenSpielberg_INT_ENG_BD_RET_ExplodingPackshot_RGB

De boxset bundelt deze acht films (*Voor het eerst op Blu-ray™):

Duel* (1971)
Een handelsreiziger (Dennis Weaver) wordt op een afgelegen woestijnweg geterroriseerd door een onbekende vrachtwagenchauffeur.

The Sugarland Express* (1974)
Een radeloze moeder (Goldie Hawn) probeert haar gezin te herenigen door haar man uit de gevangenis te helpen ontsnappen en hun zoontje te ontvoeren.

Jaws (1975)
Wanneer een kustplaatsje het doelwit wordt van een grote witte haai, bundelen de commissaris (Roy Scheider), een marien bioloog (Richard Dreyfuss) en een haaienjager (Robert Shaw) hun krachten om het monster te vernietigen.

1941*- Bioscoopversie & Extended Version (1979)
Na de aanval op Pearl Harbour barst in Los Angeles een ongeziene chaos los. Parodie op WWII-oorlogsfilms met Dan Aykroyd en John Belushi.

E.T. The Extra-Terrestrial (1982)
Een verdwaalde alien raakt bevriend met een 10-jarig jongetje (Henry Thomas) dat hem helpt naar huis terug te keren.

Always* (1989)
Na zijn eigen leven opgeofferd te hebben om zijn vriend (John Goodman) te redden, keert een waaghals-annex-brandweerman (Richard Dreyfuss) naar de Aarde terug. Samen met een engel (Audrey Hepburn) wil hij zijn achtergebleven geliefde (Holly Hunter) helpen met het verwerken van haar verdriet, zodat ze voortkan met haar leven.

Jurassic Park (1993)
Zet koers naar een verbluffend pretpark op een afgelegen eiland waar de dinosaurussen, zoals weleer, over het land heersen en wees getuige van de overlevingsstrijd van vijf mensen tussen prehistorische roofdieren. Cast: Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum, Samuel L. Jackson en Sir Richard Attenborough.

The Lost World: Jurassic Park (1997)
Vier jaar na de ramp in Jurassic Park, leveren twee rivaliserende groepen een strijd tegen elkaar en de klok om het lot van de prehistorische bewoners van het afgelegen eiland te bepalen. Cast: Jeff Goldblum, Julianne Moore en Vince Vaughn.

StevenSpielberg_INT_ENG_BD_RET_3DPackshot_RGB

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s