UNIVERSAL PICTURES HOME ENTERTAINMENT ONTHULT EERSTE TITELS OP 4K ULTRA HIGH DEFINITION

Persbericht – Onmiddellijke Verspreiding

 universal_logo zwart

UNIVERSAL PICTURES HOME ENTERTAINMENT
ONTHULT EERSTE TITELS OP 4K ULTRA HIGH DEFINITION

AMSTERDAM/BRUSSEL, april 2016 – Vandaag heeft Universal Pictures Home Entertainment (UPHE) haar plannen aangekondigd om een brede waaier aan films te releasen in 4K Ultra HD. Dit next-gen home entertainmentplatform, dat geschikt is voor fysieke dragers en digitale distributie, is op de markt aan een steile opmars bezig. Vanaf deze zomer begint UPHE wereldwijd met het geleidelijk uitrollen van haar steeds groter wordende filmportfolio. Het aanbod zal, naast nieuwe releases – waaronder langverwachte kaskrakers als The Huntsman: Winter’s War, Warcraft en Jason Bourne – ook recentere hits omvatten, zoals bijvoorbeeld Everest. Het filmaanbod in 4K Ultra HD zal in de toekomst bovendien aangevuld worden met een selectie spectaculaire speelfilms in het IMAX-formaat.

Verwacht wordt dat consumenten tegen het einde van 2016 zullen kunnen kiezen uit een aanbod van meer dan 100 beschikbare titels van de verschillende distributeurs en UPHE is van plan om haar titels op zowel 4K Ultra HD Blu-ray als op digitale 4K Ultra HD-formaten beschikbaar te maken. Ongeacht platform of drager, zullen alle releases uitpakken met een combinatie van 4K-resolutie en de verbluffende kleurenpracht die kenmerkend is voor High Dynamic Range. Bovendien zullen veel releases de consument onderdompelen in multidimensioneel geluid voor de ultieme geluidservaring.

UPHE zal een selectie van haar nieuwe en catalogustitels uitbrengen in een opgewaardeerde versie, met mastering in Dolby Vision™. Dankzij dit HDR-formaat (high-dynamic-range of hoog dynamisch bereik) spatten de kleuren tijdens het afspelen van het scherm. Het helderheidspalet is zo groot dat de ultra-levendige kleuren nog een pak meer nuances en schakeringen krijgen.

“4K Ultra HD betekent een reuzensprong op het vlak van film kijken,” stelt Eddie Cunningham, President, UPHE. “In combinatie met het brede draagvlak binnen de sector, stelt de verbluffende resolutie en piekluminantie van het formaat ons in staat om de consument een echt vernieuwende kijkervaring aan te bieden, een motor die de toekomst van home entertainment zal aandrijven. De geavanceerde technologie achter met name 4K Ultra HD Blu-ray zorgt zonder enige twijfel voor de beste, meest ongerepte kijkervaring die de consument thuis ooit kon beleven. Een opwindende ervaring die de komende jaren ongetwijfeld ongeëvenaard zal blijven.”

About Universal Pictures Home Entertainment

Universal Pictures Home Entertainment (UPHE) is a unit of Universal Pictures, a division of Universal Studios (www.universalstudios.com). Universal Studios is part of NBCUniversal. NBCUniversal is one of the world’s leading media and entertainment companies in the development, production and marketing of entertainment, news and information to a global audience. NBCUniversal owns and operates a valuable portfolio of news and entertainment networks, a premier motion picture company, significant television production operations, a leading television stations group and world-renowned theme parks. NBCUniversal is a subsidiary of Comcast Corporation.

CONTACT:
Lea Porteneuve
Universal Pictures Home Entertainment
(818) 777-1391

lea.porteneuve@nbcuni.com

This entry was posted in News. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s